MAWD revamps lobby and atrium of Denver tower designed by IM Pei | Harga Kusen Aluminium

Anda Sedang Mencari Informasi : Jendela Minimalis Aluminium, Bahan Kusen Jendela Aluminium,  Kusen Aluminium Vs Kayu, Lebar Kusen Aluminium 4 Inch, Pintu Lipat Aluminium Alexindo, Tebal Kusen Aluminium 4 Inch, Harga Pintu Aluminium Kawat Nyamuk, Pintu Geser Aluminium Ykk

MAWD redesign IM Pei tower atrium interior

Design studio MAWD has redone the interiors of an IM Pei tower in Denver, Colorado, including the lobby and an adjoining Philip Johnson-designed atrium.

The London and US-based interiors studio redesigned aspects of the interiors at the 23-storey commercial tower 1700 Broadway in downtown Denver for Beacon Capital.

MAWD updated the 27,000-square-foot (250-square-metre) lobby and atrium – the latter attached in 1983 by architect Philip Johnson, almost 30 years after the tower’s completion.

1700 Broadway atrium redesign
MAWD redesigned both the lobby of the IM Pei tower and the attached atrium

Rebranded as the Atrium Campus, the extensive redesign of 1700 Broadway – which was the first skyscraper in the city – includes an update to the security desk, a lounge, and updates to the streetscape.

Influenced by the mid-century architecture of the original design, MAWD included a massive communal fireplace with travertine accents. The coherence with the original was achieved through using repurposed stone from other parts of the building.

1700 reception desk
The front desk was placed back and out of the way, and is surrounded by wooden louvres

“We drilled into the mid-century details that were prevalent, authentic and ‘of-the-moment’,” said Elliot March, design lead on the project.

The designers surrounded the fireplace area with long and short tables for gathering, as well as booths along the walls. Wooden louvres were placed over the welcome desk to highlight the green wall behind it.

1700 Broadway lobby interiors
The seating around the lobby looks out into the atrium “streetscape”

The lobby is framed by the black colonnades that define the structure from the street, which open up to the atrium.

Johnson’s sloping atrium, which wraps around the lobby, was redesigned as an extension of the “streetscape” indoors. From the entrance is a walkway between the walls of the atrium and the open lobby, where benches, greenery and fixtures that imitate street lamps were placed.

Spanish steps interior
Steps were added in the atrium to increase social space

These elements lead up to an addition that the designers refer to as “Spanish steps”.

This structure is pyramidal and works with the changes in elevation of the site to create more sitting and social areas in the atrium.

The steps climb towards a mezzanine that connects the atrium to a covered walkway over Broadway, as well as to the second floor of the building.

On the second floor, MAWD revamped 9,300 square feet (863.9 square metres) for amenities including a gym, yoga studio, and conference rooms.

second floor 1700 broadway
MAWD added a lounge space on the second floor

The purpose of the design, according to MAWD was “to attract leading companies during the area’s tech boom, providing flexible and responsive spaces for the future of work”.

The legacy of Chinese-American architect IM Pei, who died in 2019 aged 102, continues to draw interest; the Mesa Lab in nearby Boulder, Colorado, has become a focal point for architectural photographers. His structures that have received updates in recent years include Eskenazi Museum in Bloomington, Indiana, renovated by Ennead Architects.

The photography is by Robert Benson.

The post MAWD revamps lobby and atrium of Denver tower designed by IM Pei appeared first on Dezeen.

Baca Juga : Harga Pintu Aluminium